Публикация

Продължават безплатните консултации за репродуктивни проблеми в Първа АГ

Акцията е до 20 декември, 180 двойки вече минаха на преглед


Около 180 двойки с репродуктивни проблеми бяха изследвани и консултирани безплатно в Първа САГБАЛ „Св. София“ за по-малко от две седмици. Прегледите са част от обявената от лечебното заведение на 20-ти ноември едномесечна безвъзмездна кампания, в рамките на която се извършват и безплатни спермограми.

Екипът на „Св. София“ напомня, че прегледите и консултациите ще се провеждат до 20-ти декември всеки делничен ден от 8.00 до 14.30 часа. Записването става на тел.: 02/4 47 02 63 в часовете от 10 до 12 часа и от 13 до 15.30 часа. Важно е да се знае, че преди да отиде в съответния кабинет, всеки трябва да премине през Регистратурата на болницата.

Кампанията е част от превърналите се в традиция ежегодни безплатни прегледи и консултации при различни специалисти на лечебното заведение. Тя е насочена едновременно и към мъжете, и към жените, тъй като в България има около 170 000 двойки с репродуктивни проблеми, които не могат да имат свои деца, а причините за това се крият почти по равно и в двата пола.

В „Св. София“ е един от двата публични Ин витро центъра в страната. Той разполага с изцяло нова модерна апаратура от т.нар. клас II и включва последни поколения микроманипулатор за ICSI, инкубатор, ламинарен бокс и замразител за ембриони. Помещенията са с антибактериално покритие на стените и подовете, стаите са оборудвани с медицински легла, предлагащи максимален комфорт на пациентките, преминали през различните ин витро манипулации.


Коментари