Публикация

Художници изрисуваха стените на обновената детска рехабилитация в УМБАЛ - Плевен

Клиниката получи и дарение от Българската Коледа на стойност 25 112 лв.


Фондация „ИзиАрт“ и сп. „Осем“ се присъединиха към благотворителната инициатива на Президента на Република България „Българската Коледа“, като наристуваха стените на Детския сектор в Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина при УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ – Плевен.

Идеята е средата в която се осъществява лечението и рехабилитацията на малките пациенти, и в която те прекарват значителна част от времето си, да бъде направена по-позитивна, ведра и насърчителна. Заедно с деца, лекувани в Клиниката и представители на Администрация на Президента, художничката Станка Желева и нейният екип, нарисуваха стените с приказни герои, които оживяват в съзнанието на малчуганите.

През 2013 г. Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина при УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ - Плевен получи дарение от „Българската Коледа” на стойност 25 112 лв. Дарението включва уред за рехабилитация на ръката и финните движения, паралели за рехабилитация с регулируема височина, педиатрична стълба, сух басейн за психомоторика и рехабилитация на деца, проходилка с разделител за крака и седалка за деца, проходилка със задна опора, вертикализатор, механични уреди за раздвижване на рамо, китка, глезен, колянна става, коляно, пръсти и универсална система за позициониране.

През 2013 г. беше реализирана приоритетната цел на „Българската Коледа“ за 2013 г. – да се подобри качеството и достъпността до специализирани рехабилитационни грижи за децата, страдащи от неврологични заболявания, чрез подобряване на оборудването на специализираните центрове за медицинска рехабилитация. Един от тези центрове е Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина при УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ – Плевен.

Коментари