Публикация

Касата отряза клинична пътека на болницата във Видин заради доказани нарушения

Лечебното заведение било санкционирано, защото върнало пациентка и отчетчело фиктивно лечение


Здравната каса във Видин прекратява договора по клинична пътека за консервативно лечение на съдова недостатъчност заради върната пациентка и отчетено лечение на фиктивна болна. Това съобщи директорът на районната каса д-р Владимир Вълчев, пише в. Монитор.

Санкцията последвала след направена проверка по жалба на внучката на жена с тромбофлебит. На 27 септември пациентката потърсила помощ в Спешното отделение на болница "Св. Петка". От там обаче отказали да я приемат с мотива, че няма свободни легла. Проверката на касата обаче установила, че леглата в хирургичното отделение са 34, а към тази дата са били заети 26.

При спешен случай такъв аргумент е несъстоятелен, коментира д-р Вълчев. Жената била хоспитализирана чак на 30 септември. На 3 октомври тя поискала да я изпишат, за да се лекува в софийска клиника, където била от 4 до 9 октомври. Видинската болница обаче отчела, че я е лекувала до 5 октомври. От следващата седмица, когато договорът с видинската болница вече няма да важи, хората с тромбофлебит ще трябва да се лекуват в Лом и Монтана.

Коментари