Публикация

САГБАЛ „Св. София“ е на второ място по брой новородени в страната за 2013 г.

Кметът на София Йорданка Фандъкова бе удостоена с почетен плакет за принос към дейността на болницата


Първа САГБАЛ „Св. София“ отбеляза Деня на родилната помощ – 21-ви януари, със специално тържество в лечебното заведение. На отбелязването на професионалния празник присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на район Красна поляна Иван Чакъров.

„Първа САГБАЛ „Св. София“ приключи 2013 г. с 2864 новородени бебета. Това нарежда болницата на второ място в страната по раждаемост след университетската болница „Майчин дом“, обяви директорът на болницата доц. д-р Иван Костов. През изминалата година в болницата проплакаха 1444 момченца и 1420 момиченца. Сред тях има и 43 двойки близнаци. „Ниският процент на недоносените бебета доказва качеството на родилната помощ в нашата болница“, каза доц. Костов и съобщи, че през 2013 г. те са били 164. През настоящата година екипът на болницата си е поставил изключително високи цели като наред с предлагането на високоспециализирана акушеро-гинекологична медицинска помощ, активно ще се развиват и дейностите хирургия на гърдата и онкогинекология.

Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави ръководството на болница „Св. София“ за положителните финансови резултати, както и за това, че са успели, въпреки разкриването на много частни клиники, да запазят втората позиция по брой раждания в страната. Тя поздрави екипа на АГ-болницата по повод професионалния им празник, като каза: „Прекланям се към Вашите усилия, денонощния Ви труд, денонощните Ви грижи, за да направите щастливи много хора“.

На тържеството бе извършен и традиционния ритуал по миене на ръцете, с който лекарите си пожелаха в болницата да се раждат повече бебета и всички да са здрави.

В рамките на празненството доц. Костов връчи на столичния кмет плакет за принос към дейността на болницата, както и грамота за екипен лекар на заместник-директора на лечебното заведение д-р Валентина Григорова. По-късно днес, на тържествена вечеря за екипа на „Св. София“, ще бъдат връчени още 9 плакета и 6 грамоти на изявени лекари и медицински сестри, приятели и партньори на лечебното заведение.

Коментари