Публикация

Нови лекции в Училището за родители на болница „Софиямед“

Всяка сряда от 5-ти февруари до 2-ри април специалисти ще подготвят бъдещите майки за бременността и грижите по новороденото


МБАЛ „Софиямед“ стартира третата сесия от безплатни лекции за бременни в рамките на проекта „Училище за родители“. От 5-ти февруари до 2-ри април, всяка сряда от 15:00ч. специалисти ще учат бъдещите майки как се подготвят за бременността и появата на новороденото. Преди началото на всяка лекция бременните ще могат да посетят отделението по акушерство и гинекология, и неонатология на МБАЛ „Софиямед“ като разгледат условията в него и се запознаят със различните специалисти.

Първата тема в “Училището за родители” ще бъде посветена на пренаталната диагностика, съветите за правилно хранене и балансиран начин на живот през 9-те месеца. Бъдещите майки ще могат да я коментират със специалиста по АГ в болница „Софиямед" д-р Христина Кръшкова.

Големият въпрос който измъчва всички бъдещи майки - как да родим – нормално или секцио дамите ще могат да обсъдят с д-р Валери Нецов, завеждащ АГ отделението в болницата на 12-ти февруари. Какви са предимствата и недостатъци на различните видове упойки по време на раждането анестезиологът д-р Асиан Асенов ще разясни на 19-ти февруари.

Завеждащ отделението по неонатология в болница „Софиямед“ д-р Радосвета Росманова ще запознае бъдещите родители с качествата на кърмата и първите стъпки при захранването по време на своята лекция на 26-ти февруари. Подробности за ваксинационния календар на новороденото ще даде педиатърът в ДКЦ „Софиямед“ д-р Татяна Ралчева на 5-ти март, а най-честите здравословни проблеми през първата година на бъдещите майки ще разясни педиатърът и детски кардиолог д-р Екатерина Бърлиева на 12-ти март. Повече за грижите за кожата на новороденото бременните ще научат от дерматолога д-р Мариета Кътева на 19-ти март.

Последните две теми от „Училището за родители“ ще бъдат посветени на физиологията и психологията на новороденото, на 26-ти март и 2-ри април. Тях ще коментират д-р Радосвета Росманова, завеждащ отделението по Неонатология в болница „Софиямед“ и психологът Бригита Михайлова.

Коментари