Публикация

Остава седмица за номинации за Годишните награди за отговорен бизнес 2013

Наградите се присъждат в пет категории


Остава само една седмици за номинации за Годишните награди за отговорен бизнес 2013 – крайният срок изтича на 3 февруари 2014 г., съобщиха от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Кандидатстването е изцяло онлайн на сайта на БФБЛ, а за призовете се състезават компании от цялата страна независимо от своя размер, сфера на дейност и дали са членове на Форума или не.

По традиция награди се присъждат в следните категории: „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в околната среда” , „Инвеститор в човешкия капитал”, „Инвеститор в образованието” и „Маркетинг, свързан с кауза”. Компанията победител в категорията „Инвеститор в околната среда” ще участва в Европейските бизнес награди за околна среда 2014, на които Форумът е национален координатор.

С цел насърчаване на добрите практики сред малките и средни предприятия в България Форумът ще връчи специална награда за социално отговорна политика на малко и средно предприятие. Една компания ще получи и наградата Engage, която се присъжда на един измежду всички номинирани проекти в петте категории. Носителят й се определя от Международния форум на бизнес лидерите, Великобритания, а основен критерий е степента на ангажираност на служителите при реализирането на проекта.

Авторитетното жури на наградите се състои от изтъкнати личности и утвърдени специалисти от 12 независими институции, което гарантира безпристрастна и обективна оценка на всяка номинация.

Най-уважаваните призове за корпоративна социална отговорност ще бъдат връчени за 11-та поредна година на тържествена церемония на 25 февруари 2014 г. в София.

Стремежът на Форума е добрите бизнес практики да служат като пример за бизнеса в България и корпоративната социална отговорност да стане част от фирмената политика и бизнес стратегията на все повече компании у нас.

Годишните награди на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да поощрят останалите фирми да развиват активна социална политика.

Българският форум на бизнес лидерите е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите и е водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели Стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

Коментари