Остава седмица за номинации за Годишните награди за отговорен бизнес 2013
27.01.14
CredoWeb
CredoWeb
Компания
Остава седмица за номинации за Годишните награди за отговорен бизнес 2013

Остава седмица за номинации за Годишните награди за отговорен бизнес 2013

Наградите се присъждат в пет категории

Остава само една седмици за номинации за Годишните награди за отговорен бизнес 2013 – крайният срок изтича на 3 февруари 2014 г., съобщиха от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Кандидатстването е изцяло онлайн на сайта на БФБЛ, а за призовете се състезават компании от цялата страна независимо от своя размер, сфера на дейност и дали са членове на Форума или не.

По традиция награди се присъждат в следните категории: „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в околната среда” , „Инвеститор в човешкия капитал”, „Инвеститор в образованието” и „Маркетинг, свързан с кауза”. Компанията победител в категорията „Инвеститор в околната среда” ще участва в Европейските бизнес награди за околна среда 2014, на които Форумът е национален координатор.

С цел насърчаване на добрите практики сред малките и средни предприятия в България Форумът ще връчи специална награда за социално отговорна политика на малко и средно предприятие. Една компания ще получи и наградата Engage, която се присъжда на един измежду всички номинирани проекти в петте категории. Носителят й се определя от Международния форум на бизнес лидерите, Великобритания, а основен критерий е степента на ангажираност на служителите при реализирането на проекта.

Авторитетното жури на наградите се състои от изтъкнати личности и утвърдени специалисти от 12 независими институции, което гарантира безпристрастна и обективна оценка на всяка номинация.

Най-уважаваните призове за корпоративна социална отговорност ще бъдат връчени за 11-та поредна година на тържествена церемония на 25 февруари 2014 г. в София.

Стремежът на Форума е добрите бизнес практики да служат като пример за бизнеса в България и корпоративната социална отговорност да стане част от фирмената политика и бизнес стратегията на все повече компании у нас.

Годишните награди на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да поощрят останалите фирми да развиват активна социална политика.

Българският форум на бизнес лидерите е асоцииран с Международния форум на бизнес лидерите и е водещата организация в България, която поощрява и развива корпоративната социална отговорност като задължителен елемент от работата на всяка компания. Членовете на Форума са успешни български и международни фирми и организации, които съзнателно спазват принципите, посочени в Стандарта за бизнес етика, изготвен от БФБЛ. Броят на компаниите, подписали и приели Стандарта като част от своята корпоративна политика, надвишава 1500 в цяла България.

Мнения