Публикация

Национална АНТИСПИН кампания за 14 февруари - Деня на влюбените

В цялата страна са планирани поредица от акции


За 11-та поредна година Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” организира АНТИСПИН кампания за 14 февруари - Деня на влюбените. Всички областни градове на страната, както и по-малки населени места, ще участват активно в Националната АНТИСПИН кампания. И тази година столичното АНТИСПИН събитие на 14 февруари ще бъде насочено към младите – то ще съчетава здравно–образователна игра и концерт на популярни музикални изпълнители в пространствата на столичен търговски център. Мястото е МОЛ „Парадайс” на бул. „Черни връх” № 100, а началният час е 14.00 ч. При старта на събитието доброволци от сдружение „Деца и юноши”, Асоциацията на студентите–медици в България – София и Асоциацията на студентите–медици – Софийски университет ще съдействат на влюбени двойки да се включат в здравно-образователната викторина, наречена „Луда надпревара срещу СПИН”, чиято цел е да провери и надгради знанията за безопасната любов и безрисковото сексуално поведение.

От 16.00 часа на сцената във водата на партера на търговския център започва концерт на тримата финалисти от популярния музикално предаване „Х Фактор” – Ана Мария, Нелина и Наско. Тримата певци са посланици на АНТИСПИН кампанията на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Концертът ще продължи до 18.00 часа.

От 14.00 до 17.30 часа пред ВИП входа на МОЛ „Парадайс” ще бъде разположен мобилен кабинет за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН.

Коментари