Публикация

МУ - Плевен e домакин на първия за страната Курс по колянна и раменна артроскопия

Специалисти от няколко държави ще демонстрират най-съвременните оперативни техники в артроскопията


Първият за България Курс по колянна и раменна артроскопия с международно участие ще се проведе в Медицински университет – Плевен от 21 март до 23 март 2014 г. Той ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център под ръководството на д-р Робърт Халваджиян, председател на Българската Асоциация по артроскопия и спортна травматология.

До момента за участие в курса са се регистрирали 32 ортопеди и специализанти от цялата страна, които ще овладеят основни умения в артроскопията на опорно-двигателния апарат, в това число на колянната и раменната стави. Целта е курсът да се провежда традиционно в МУ-Плевен в по-високи нива за надграждане на уменията на ортопедите от страната и чужбина.

Организаторите са поканили водещи ортопеди да изнесат лекции пред аудиторията и курсистите – проф. Аспарух Аспарухов, декан на Факултет „Медицина”; доц. А. Георгиев, болница „Софиямед”; проф. Златко Темелковски, Медицински университет – Скопие, Македония; д-р Иван Василев, български специалист, работещ в Щутгарт и др. Медицински представители за Югоизточна Европа на световни фирми ще демонстрират най-съвременните оперативни техники в артроскопията.

Официалното откриване на форума на ортопедичната общност е на 22 март, събота, от 8.30 ч в зала «Амброаз Паре» на Телекомуникационния център при МУ-Плевен.

Пълната програма на курса можете да видите в прикачения файл по-долу

Прикачени файлове

Програма

Коментари