Публикация

Интерактивни лекции проведоха за пръв път на денталния форум в Плевен

300 лекари и студенти посетиха събитието, 28 фирми показаха последни новости сред денталните продукти


Интерактивна лекционнна част изненада участниците в Третия национален форум по дентална медицина в Плевен. Научното събитие се проведе на 28-30 март 2014 г. в зала «Магнум» на Медицинския университет и събра над 300 лекари и студенти от цялата страна.

„За първи път на подобен форум се предлагат лекции с работа на живо под микроскоп, която се наблюдава в реално време от присъстващите в залата”, подчерта д-р Камен Петракиев, организатор и председател на Регионалната стоматологична колегия.

В интерактивната част участва д-р Силвия Димитрова, която показа протоколи и техники за преодоляване на критични ситуации при прелекуване на ендодонтски случаи с демонстрация на работа под микроскоп на отстраняване на щифтови възстановявания, сепарирани инструменти и преодоляване на прагове, ятрогенни грешки. Клинична демонстрация на директно естетично възстановяване пък направи и д-р Ангела Гусийска.

Председателят на Български зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов, който беше специален гост на събитието, оцени високо лекционната и най-вече интерактивната страна на форума. Като особено позитивно той отбеляза и студентското състезание, проведено ден преди официалното откриване. В него бъдещи лекари отговаряха благотворително на въпроси от денталната медицина и събраха 1800 лева в подкрепа обучението на свои колеги студенти от социално слаби семейства. В рамките на форума се проведе и зъболекарски футболен турнир, за който организаторите бяха подготвили специални спортни екипи и награди.

Д-р Камен Петракиев сподели че с колегите му имат амбицията за следващото четвърто издание да осигурят международни лектори, а след като бъде оборудвана зала "Амбораз Паре" в ТЕЛЕЦ-Плевен, да бъде въведено и 3D обучение, каквото досега не е правено в страната.

Събитието беше уважено и от кмета на Плевен проф. Димитър Стойков, от ректора на МУ Плевен проф. Славчо Томов и деканите на трите дентални факултета у нас. Научният форум беше съпътстван и от изложение на 28 фирми, дилъри на дентални продукти.

Коментари