Публикация

Уролозите от МБАЛ „Пловдив” консултират безплатно пациенти

Седмица безплатни прегледи ще проведат уролозите от МБАЛ „Пловдив”.Те започват в понеделник – 31 март, и ще продължат до петък – 4 април, включително. Консултациите ще се дават в кабинет N 16 на I етаж в лечебното заведение от 8 до 12 ч.


Седмица безплатни прегледи ще проведат уролозите от МБАЛ „Пловдив”.Те започват в понеделник – 31 март, и ще продължат до петък – 4 април, включително. Консултациите ще се дават в кабинет N 16 на I етаж в лечебното заведение от 8 до 12 ч. В духа на старата традиция на първата и единствена клиника в болницата за пореден път ще бъдат извършени прегледи на всички желаещи, каза началникът доц. д-р Димитър Шишков.

Целта на кампанията е да се проведе профилактика на урологичните заболявания с цел ранно откриване на злакочествени заболявания. За доуточняване на диагнозата пациентите ще бъдат изпратени за допълнителни изследвания, които могат също да направят безплатно чрез личните си лекари. На тези, които бъдат открити заболявания, ще бъдат приети в клиниката за лечение.

Онкоурологичните болести се увеличиха толкова много, че спрямо 3 години назад сега случаите са почти двойно повече, посочи доц. д-р Шишков. Затова той смята, че специалистите от тази област са длъжни да поне 2 пъти в годината да правят безплатни прегледи, за да допринесат за здравето на нацията. У нас все още системата за профилактика не е добре изградена заради липса на финансиране и всеки уролог е длъжен да прави безплатни консултации, изтъкна завеждащият.

Желаещите да се прегледат могат да се обадят на телефон – 032/905-375.

Коментари