Публикация

Правят общество на специализантите по естетична хирургия

Идеята е да се стимулира научната продукция в тази област на медицината


Специализантите по пластична хирургия и младите специалисти в тази област ще създадат свое общество. Това се реши на заседание на Българска асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия в Русе. То се проведе успоредно с един от най-значимите форуми за годината – симпозиумът по блефаропластика и вродени аномалии. На него се събраха повече от 50 водещи специалисти от страната, за да обсъдят актуалните проблеми, както и новите предизвикателства в професията.

Първоначалната идея младите да се обединят в собствена асоциация или в регистър отпадна. Реши се това да е общество с председател д-р Александрос Лафчис от Клиниката по пластична хирургия в Александровска болница. Той ще представлява младата научна мисъл в тази област на медицината в чужбина и ще поддържа връзката им с асоциацията у нас.

Крайно време е да се вземат мерки за стимулиране на младите специалисти, защото научната ни продукция трябва да стане по-интензивна, коментира проф. Юрий Анастасов, председател на асоциацията.

Коментари