Публикация

Приветствие на здравния министър Таня Андреева по случай Деня на здравето

Приветствие на здравния министър Таня Андреева по случай Деня на здравето


Уважаеми колеги,

От сърце Ви поздравявам по повод Световния ден на здравето и Деня на здравните работници.
Използвам днешния празник, за да Ви благодаря за последователността и постоянството при изпълнението на професионалните Ви задължения, за моралната отговорност и отдаденост, с които се трудите в тези нелеки за сектора години. Благодарна съм и за подкрепата, и за критиката към промените в системата на българското здравеопазване.
Обръщам се към Вас и с апел – не спирайте да повдигате наболелите въпроси, да поставяте за дискусия проблемите, за да можем заедно да търсим решения. Защото в диалога се ражда истината и само чрез диалог можем да продължим напред – да постигнем условия за работа, предразполагащи най-талантливите, най-знаещите и най-опитните да останат в родината ни и да дадат най-доброто от себе си.


Скъпи хора, Призовавам Ви заедно да осмислим Световния ден на здравето като импулс за ново начало, като подходящ момент да поставим пред себе си цел, свързана с подобряването на начина ни на живот. Днешният ден е подходящ за поемане на ангажимент пред себе си. Нека си обещаем по-отговорно отношение и към собственото, и към общественото здраве, защото здравето е условие за Всичко.

Честит празник! Бъдете здрави!


7 април 2014 г. Д-Р ТАНЯ АНДРЕЕВА

Коментари