Публикация

Сити Клиник получи най-престижната международна акредитация за качество от Joint Commission International

Сити Клиник е първата болница у нас, покрила високите международни стандарти и отличена за високо качество на медицинските услуги


На 29 март 2014 г. “Сити Клиник КЦ МБАЛ” беше отличена с най-високия стандарт за качество и безопасност в областта на здравеопазването от Joint Commission International (JCI) и така стана първото болнично заведение у нас получило изключително престижната акредитация.

“Ние сме изключително горди от факта, че успяхме да покрием високите изисквания, считани за “Златен стандарт” за качество и безопастност в здравеопазването и да бъдем акредитирани от най-реномираната организация в тази област”, споделя Илиан Григоров, управител в Сити Клиник. “Целият екип на лечебното заведение прие присърце процеса по подготовка и покриване на стандартите, защото мисията на болницата е да предоставя най-добрите медицински грижи за пациенти и акредитацията от JCI е важна стъпка в тази посока”.

“Предоставянето на висококачествена услуга е резултат от съвместните усилия на всеки един член на екипа ни, като тези усилия са възнаградени с получаване на престижно международно признание. Така персоналът, който работи в акредитирана болница, има допълнителна мотивация, като добрия резултат отразен в очите на пациентите.”, допълва Андрей Марков, управител в Сити Клиник.

„Лечебни заведения по целия свят се стремят да създават среда, чиито основни характеристики да бъдат качество, безопасност и непрекъснато подобряване на медицинските грижи“, каза Паула Уилсон – президент и главен изпълнителен директор на JCI. „Българите трябва да се гордеят с това, че Сити Клиник покри нашите стандарти за качество, посвещавайки се на каузата да предоставя висококачествени медицински грижи и безопасност.“

За да отговори на изискванията на JCI, Сити Клиник трябваше да приведе дейността си по критериите на 14 стандарта, разделени в две основни групи - стандарти, ориентирани към грижите за пациента и стандарти, ориентирани към организацията и управлението на лечебното заведение, които влияят върху предоставеното медицинско обслужване на пациентите. Комисия от представители на JCI в рамките на една седмица извърши пълен мониторинг на дейността в болницата, проследявайки 1300 измерими критерии (индикатори) по всичките 14 стандарта. Проверката от страна на JCI изискваше и доказателствен материал за последните 4 месеца, през които персоналът в лечебното заведение е следвало изискванията на 14-те стандарта. Сити Клиник получи статут “Акредитирано лечебно заведение” след подробен доклад на проверяващата комисия и положителна оценка по всички измерими критерии на съответните стандарти, получена от централата на JCI със седалище в Чикаго, САЩ.

За Joint Commission International (JCI): JCI е международна организация, която акредитира лечебни заведения в целия свят от 1998 г. Тя е дъщерно дружество на [Съвместната] Комисия за акредитация на здравните заведения (Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizationsили само JCAHO), най-голямата акредитираща организация в САЩ. Информация за дейността на JCI може да се получи на: www.jointcommissioninternational.org.

За Сити Клиник: Разположен в сграда на 5 етажа, лечебният комплекс разполага с най-съвременната диагностична апаратура в страната, болничен стационар с 84 легла, 5 операционни зали за кардиохирургия и съдова хирургия, както и с две ангиографски лаборатории. Болницата и диагностичният център са оборудвани с първия в България 3 Тесла Магнитен резонанс с ултрависоко поле. Медицинският екип на „Сити Клиник“ включка водещи лекари с доказан опит у нас и в чужбина. Приоритет за лечебното заведение и неговия екип са максимално щадящи пациентите процедури при инвазивни методи като сърдечни катетеризации, ендоскопски и ендоваскуларни процедури, интервенционални нерво-съдови процедури и периферни съдови интервенции.

Коментари