Публикация

Нова японска технология за катаракта заработи в Очна болница Бургас

Нова японска технология за катаракта заработи в Очна болница Бургас. Японското чудо е единственото за страната и дава максимално точна диагностика.


Специализирана очна болница „Бургас” вече разполага с най-новата технология в помощ на катаракталната хирургия - оптичен биометър на японската фирма NIDEK, с което затвърждава лидерските си позиции в обслужването и лечението на бургазлии в областта на очните заболявания.

Апаратът е единственият внесен в България. Дори без да докосва окото на пациента, той дава възможност за изчисляване диоптъра на вътреочната леща и мястото на разреза. Това се извършва с цел максимално добър постоперативен резултат за пациента.

Японското чудо в офталмологията притежава високотехнологични алгоритми, които правят възможни измерванията дори при много напреднал стадий на катаракта („старческо перде”). Биометърът автоматично проследява и измерва всички параметри, необходими за предстоящата операция. Апаратът подпомага избора на най-подходящата мултифокална вътреочна леща за пациента.

В днешно време премахването на катаракта е рутинна операция за всички очни клиники както по света, така и у нас. В Специализирана очна болница „Бургас” успешно се прилага най-модерната безшевна, безкръвна и безболезнена процедура за отстраняване на катаракта - ултразвукова факоемулсификация, при която помътнялата естествена леща на окото се премахва и се поставя изкуствена мека вътреочна леща.

Д-р Николай Иванов

Коментари