Публикация

МБАЛ Софиямед – 2 години в услуга на здравето

150 000 пациенти са преминали през лечебното заведение до момента


Най-голямата и модерна частна болница в страната МБАЛ „Софиямед“ празнува днес втората годишнина от основаването си. На територията на лечебното заведение вече функционират общо 19 самостоятелни отделения с водещи специалисти в съответните области, както и модерен диагностично-консултативен център. За периода от 2 години болница "Софиямед" се утвърждава като водещо здравно заведение в страната, разполагащо както с топ специалисти, така и с най-ново поколение медицинско оборудване и апаратура. Болничното заведение разширява легловата си база и днес разполага с 582 легла. На територията на диагностично-консултативния център лекарите са нараснали с над 50% и практикуват по над 10 нови специалности.

В навечерието на годишнината в медицинския комплекс се открива ново отделение по съдова хирургия, Клиника по лапароскопска (миниинвазивна) хирургия, както и херния център за безкръвни операции. Преди броени дни на територията му започна да функционира и последно поколение втори ангиографски апарат, който е най-модерната към момента технология в света за инвазивна диагностика и лечение на сърдечно-съдови заболявания и периферни съдове, както и последно поколение ядрено-магнитен резонанс.

„За 2 години през болничния комплекс на „Софиямед“ преминаха над 150 000 пациента. Наскоро акредитационният съвет към Министерство на здравеопазването акредитира МБАЛ „Софиямед“ като база за практическо обучение на студенти и специализанти и постави най-високата акредитационна оценка - отличен, за цялостна медицинска дейност, както и за отделните медицински и други дейности за срок от 5 години. Това означава, че не само сме успели да създадем работеща структура, но и да докажем, че сме търсена и предпочитана болница, която е в услуга на здравето на хората“, коментира д-р Йордан Пелев, новият управител на МБАЛ „Софиямед“.

Коментари