Публикация

Гайдари откриха 17-та годишна среща на очните лекари

Над 300 офталмолози се очаква да се включат в научния форум


Самодеен състав от 8 гайдари с ръководител д-р Григор Лалов даде официалния старт на 17-та годишна среща на очните лекари в България, която се провежда от 14 до 18 май в „Новотел Пловдив“. Изпълненията на групата от Смолян повдигнаха настроението на участниците в научния форум, а председателката на Съюза на очните лекари в България акад. Петя Василева разкри, че д-р Лалов е специализант по офталмология.

Преди откриването на конференцията лекарите бяха изслушали докладите от международния симпозиум „Глаукома“. На него презентация направи проф. Мартин Рорбах от Германия.

Лекарите продължиха работата си с участие в първата сесия на Академията на Европейското дружество за катарактална и рефрактивна хирургия. В него лектор бе проф. Пол Роузен от Великобритания, член на борда.

На тазгодишната среща пак се опитахме да покрием всички области на офталмологията – диагностика и лечение на катаракта, сухо око, онкологични и заболяванията на ретината. Широко застъпени са и проблемите на детското зрение, каза при откриването акад. Петя Василева, председател на Съюза на очните лекари в България.

17-та годишна среща се радва на присъствието на много чуждестранни лектори. Част от тях са Тан Чан от Сингапур, Вей Хе от Китай, Ива Декарис от Хърватия и др.

На 14 май се проведе безплатен национален курс за специализанти по офталмология.

По традиция на срещата се очаква да присъстват над 300 офталмолози.

Коментари