Публикация

Нов модерен корпус откри МБАЛ "Св.Иван Рилски" в Стара Загора

МБАЛ „Св.Иван Рилски“ – Парк – Стара Загора е една от най-големите и модерни болници в България, оборудвана с високотехнологична медицинска техника от последно поколение. В здравното заведение работят едни от най-квалифицираните специалисти в страната в областта на хирургията, кардиологията, гинекологията, урологията, неврологията, ортопедията, физиотерапията, акушерството, гастроентерологията, очните и УНГ-болести, детските болести, образната диагностика и други.


МБАЛ „Св.Иван Рилски“ е разположена в две сгради. Първата сграда е открита през февруари 2009 г. и се намира в централната градска част на Стара Загора. Втората сграда е открита през април 2014 г. и е позиционирана над стадион „Берое“ до покрития с борови гори парк „Митрополит Методий Кусев“.Сградата в центъра на Стара Загора е модерна 7-етажна постройка, отличена с приза „Сграда на годината“`2008. Тя разполага с 80 легла, разпределени в 6 отделения – Акушеро-гинекологично отделение, Обща хирургия със сектор урология, Гастроентерология, Очни болести, Образна диагностика, Анестезия и интензивно лечение. В болницата работят модерно оборудвани клинична лаборатория, патохистологична лаборатория и микробиологична лаборатория.

Новият болничен комплекс до парк „Митрополит Методий Кусев“ е разположен в модерна 10-етажна сграда. В нея са разкрити 9 отделения – Спешна медицинска помощ, Кардиологично отделение и инвазивен сектор с 24-часов цикъл на работа, Високоспециализирана обща хирургия, Съдова хирургия, Физиотерапия и рехабилитация, Ортопедия и травматология, Неврология, Уши-нос-гърло, Детски болести. В сградата работят вирусологична лаборатория, микробиологична лаборатория, клинична лаборатория, патохистологична лаборатория.Всяко едно от отделенията разполага с възможности за консултации, визити и работа на специалисти от национален и световен мащаб.Голяма част от медицинската апаратура в болницата е уникална за нашата страна. Приоритет за МБАЛ „Св.Иван Рилски“ е прилагането на най-новите технологии и клинични методи за безболезнено лечение и бързо възстановяване. Залагаме изключително много на безкръвните ендоскопски методи на оперативно лечение в областите на хирургията, ортопедията, гинекологията, урологията, очните и УНГ-заболявания.

Болницата разполага с последно поколение ендоскопска хирургична апаратура на световния лидер в областта на медицинската оптика Olympus. Всяка от двете сгради е оборудвана с многосрезов спирален скенер и рентгенова апаратура от най-ново поколение на General Electric. Гамата от апарати за образна диагностика се допълва от ултрамодерните ехографски системи Alfa 10 на японската компания Aloka. Уникално за страната е и лазерното оборудване за рефрактивна очна хирургия на световния лидер Carl Zeiss. В отделението по неврология работи Лаборатория за полисомнография, в която се извършва диагностика на нарушенията на съня от различни причини, както и много разпространената „сънна апнея”.За осигуряване на максимална сигурност на пациентите МБАЛ „Св.Иван Рилски“ разполага със съвременен набор от системи за мониториране, животоподдържащи системи и висококвалифициран екип от анестезиолози-интензивни терапевти и медицински специалисти.Настаняването на пациентите става в модерно обзаведени стаи с централна климатизация, сателитна телевизия, самостоятелен санитарен възел, система за сигнализация и постоянна връзка с дежурния екип. МБАЛ „Св.Иван Рилски“ работи съвместно с МЦ „Трета поликлиника“.

Коментари