Публикация

Две седмици безплатни прегледи при гинеколозите в МБАЛ „Пловдив“

В продължение на две седмици акушер-гинеколозите от МБАЛ „Пловдив“ ще консултират безплатно пациентките си. За посещението не се изисква направление от личния лекар.


Ирена Чернишева

В продължение на две седмици акушер-гинеколозите от МБАЛ „Пловдив“ ще консултират безплатно пациентките си. За посещението не се изисква направление от личния лекар, добре е желаещите да се запишат на тел: 032/905-343 в работните дни между 8 и 12 ч., уточни завеждащият на АГ отделението д-р Жорж Пелев.

Кампанията започва на 2 юни, понеделник, и ще продължи до 13-и, включително. Прегледите ще се правят в 32-ри кабинетна 4-я етаж от 10 до 13 ч.

Целта на нашия екип е да подсети жените да обърнат внимание на здравето си, без да се тревожат, че нямат талон за специалист, каза д-р Пелев. Той припомни, че много пациентки се отказват от консултация с гинеколог, защото трудно се добират до направление от личния лекар. И отиват в кабинета, когато се появят проблеми, а това означава, че вече е станало твърде късно. Надяваме се да бъдем в помощ и на здравно неосигурените, повечето от които са безработни и не могат да заплатят за консултация в частен кабинет. Вратите са отворени и за бременните жени, които искат да чуят второ мнение за състоянието им.

Освен гинекологичния преглед на пациентките ще се взема проба за цитонамазка, с която онкологични заболявания се откриват още в първа фаза. При необходимост ще се правят и ехографски изследвания.

" }-->

Коментари