Публикация

Близо 300 деца събра ин витро център Плевен на детски празник

Деца, заченати ин витро или родени след и благодарение на терапия на родителите, събра на празник Плевенският ин витро център КИРМ "Св. Елисавета"


Близо 300 деца, заченати ин витро или родени след и благодарение на терапия на родителите, събра на празник Плевенският ин витро център КИРМ „Св. Елисавета”. На 1 юни – Световния ден на детето, залата на Арт център – Плевен не можа да побере всички деца и техните родители, дошли да празнуват заедно с екипа на МЦ КИРМ Плевен. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични, двойни и тройни. Семейства от София, Варна, Русе, Сливен, Монтана, Търговище, Стара Загора, Троян, Велико Търново,Плевен доведоха своите рожби. За пета, поредна година на 1 юни - Световният ден на детето, МЦ КИРМ "Света Елисавета" - Плевен отбеляза празника със специална програма за всички родители и деца от Плевен и от цялата страна, дошли по традиция, да отбележат заедно събитието. Млади таланти имаха възможност да се изявят на сцената в Арт центъра със свои изпълнения.

„За изминалите 7 – години, създадохме начин на работа, който ни дава максимален успех при диагностицирането на стерилитета, той да се лекува, да задържаме бременности и да имаме нормални раждания", каза управителят на МЦ КИРМ - Плевен доц. д-р Емилияна Конова.

Тя допълни, че екипът не спира да се усъвършенства. „Ние не разчитаме на големия брой пациенти. Целта е пациентите ни да са максимално обгрижени, защото това е една много трудна област и изисква индивидуален подход към семейството, както и голямо търпение, тъй като за да се случат нещата, това отнема понякога и година”, обясни доц. д-р Конова.

Високата успеваемост в центъра се поддържа и се движи около 50% при средно, малко над 30% за Европа. Още по-голям е успехът при донорските програми, от които напоследък все повече нараства нуждата при жените и донорството на яйцеклетки се е оказал актуален проблем за съвременната жена. „Процентът на успешните процедури достига 80 и това означава, че се извършва добра селекция на млади жени - донори, с добър яйчников потенциал”, допълни още управителя на МЦ КИРМ -Плевен.

Центърът е притегателно място за пациенти от цялата страна, дори и от градове, в които има ин витро центрове. "Факт е, че от смесени бракове в чужбина, много българи, които не са получили там резултат, въпреки, че здравните каси в много от държавите поемат процедурите, те идват в България в и то в Плевен, и са наши пациенти", каза доц. д-р Конова и допълни, че от смесените бракове в центъра вече има представители от всички континенти на планетата. Тя коментира, че това показва едно много голямо доверие. "Пациентите и колегите-лекари, с които работим по места в цяла България са нашата най-голяма реклама за нас", добави доц.д-р Емилияна Конова. Клиниката към центъра разполага с целия цикъл изследвания който е необходим за работата му. Това позволява да се работи по-лесно и да се постига по-голяма достоверност и надеждност на резултатите. Важно е за пациентите, че влизайки в центъра, всичко необходимо се извършва на място, което минимализира стреса у тях.
Близо 800 деца са родените вече с помощта на МЦ КИРМ-Плевен.

Коментари