Публикация

Свръхмодерна онкологична болница ще осигури комплексно лечение на болните от рак у нас

Проектът ще се реализира съвместно с най-авторитетния онкологичен център в света – The University of Texas MD Anderson Cancer Center, USA


Вицепрезидентът на MD Anderson Cancer Center – Проф. Едуардо Диаз и управителите на Сити Клиник подписаха договор за сътрудничество при създаването на свръхмодерна онкологична болница и внедряване на комплексна програма за борба с рака, която ще е част от дейността на новото лечебно заведение в София. Онкологичен център Сити Клиник ще приеме първите си пациенти в края на 2015г.

В момента България разполага с апаратура и специалисти в различните области на онкологията, но пациентите са принудени да обикалят множество болници и центрове в чужбина, за да се възползват от съвременна диагностика и лечение. Целта на новата болница, която Сити Клиник изгражда, е да предостави пълния спектър от услуги в областта на онкологията – поставяне на своевременна точна диагноза, изготвяне на лечебен план, прилагане на хирургия, химиотерапия и лъчетерапия във всичките им разновидности, рехабилитация и психологическа стабилизация на пациентите и техните близки.

Онкологичния център Сити Клиник ще бъде с разгърната застроена площ от 12 000 кв. м. Центърът ще разполага с 140 легла и ще предложи на своите пациенти над 300 от най-добрите специалисти и най-съвременни технологии в лечението на тежките заболявания. Онкологичен център Сити Клиник ще предостави широк спектър от услуги, включващи медицинска онкология, лъчетерапия, нуклеарна медицина, трансплантация на костен мозък, пълната гама хирургична онкология, генетични консултации, онкохематология.

„При нас ракът няма да бъде третиран само като физическо заболяване. За нас пациентът е и личност, чиито чувства, достойнство, възприятия са не по-малко значими в борбата му с болестта”, каза Андрей Марков, съосновател и управител на Сити Клиник.

„За нас е огромно удоволствие да работим с един от най-значимите лечебни и изследователски онкологични центрове в света. Целта ни съвместно с MD Anderson Cancer Center е да осигурим достъп до широкоспектърна грижа за българските пациенти. Ще насочим усилията си в изграждане на лечебно заведение, в което на едно място да идентифицираме нуждите на болните от рак пациенти и да водим безмилостната борба с тяхната болест.“ каза Илиан Григоров, съосновател и управител на Сити Клиник. Той допълни, че проектиран от MD Anderson Cancer Center, Онкологичен център Сити Клиник ще предложи на своите пациенти най-добрите специалисти и най-съвременни технологии в лечението на раковите заболявания.

Обхватът на партньорството ще включва разработване на клинична програма, създаване на ключови стратегии за превенция и лечение на раковите болести, препоръки относно медицинското оборудване и технологии, оценка на болничното пространство и достъпността на пациентите до болничната инфраструктура. Основен фокус ще бъде изграждане на център за обучение на пациентите и техните близки диагностицирани с рак, предоставянена социални и психологични съвети.

Онкологичен център Сити Клиник е специално проектиран от HKS, водещо американско архитектурно бюро, специализирано в създаване на лечебни заведения и проектирало водещи болници из целия свят. HKS е създал цялостната концепция за новата болница на Сити Клиник, интериорния дизайн и екстериорните решения.

За MD Anderson Cancer Center:

MD Anderson Cancer Center, Houston, USA, е класирана на 1-во място като „Най-добра болница“ в грижата и борбата срещу болестта рак за 2013г. MD Anderson печели първото място общо 10 пъти за последните 12 години според U.S. News & World Report. MD Anderson Cancer Center е един от най-авторитетните медицински институти в света. Неговата дейност е посветена изключително на грижите за пациентите болни от рак, на научни изследвания, обучение и превенция в областта на онкологията. Разположен е в Хюстън, Тексас. MD Anderson е създаден през 1941 г. като част от структурата на Университета на Тексас. Центърът е един от трите автентични онкологични центрове, предоставящи широкоспектърни медицински услуги в областта на диагностиката, превенцията и лечението на рака, одобрени от Националния Онкологичен Закон от 1971 в САЩ.

Коментари