Публикация

Оперираха шампиона по културизъм Атанас Николаев в новия херния център на Софиямед

Новото звено на болницата е оборудвано с последна дума на техниката и в него работят доказани специалисти


На операция за корекция на пъпна херния в новия херния център на МБАЛ „Софиямед“ се подложи републиканският, балкански и европейски шампион по културизъм Атанас Николаев.

„Операцията на шампиона ни премина успешно и той вече се възстановява у дома. Характерно за този вид херния е честото й рецидивиране, което се среща основно при класическите отворени операции. Случаят на пациента ни беше именно такъв. Благодарение на отличните резултати, които постигаме чрез лапароскопските техники за укрепване на коремната стена с хирургични платна от най-висок клас се надяваме, че г-н Николаев повече няма да има оплаквания. Неговото възстановяване ще трае около 1 месец, като след него той ще може да се подготвя активно за участие в нови състезания“, коментира доц. д-р Теодор Атанасов, завеждащ Клиниката по лапароскопска хирургия и ръководител на новооснованото в болничното заведение звено.

Модерният херния център, който заработи на територията на МБАЛ „Софиямед“ преди броени дни, ще предложи на пациентите лечение на всички херниални дефекти чрез методите на миниинвазивната хирургия. Екипът му е съставен от специалисти с доказан дългогодишен опит, натрупан във водещи европейски и световни клиники, а благодарение на най-високия клас консумативи, с който те работят резултатите са гарантирани. Херния центърът в МБАЛ „Софиямед“ е оборудван и с последна дума на техниката апаратура на немския лидер в производството на лапароскопска техника „KarlStortz”.

Преди дни в новия център от спортна (слабинна) херния беше опериран и вратарят на „Литекс“ Евгени Александров.

" }-->

Коментари