Публикация

В Credoweb пациентите могат да проучат репутацията на лекари и болници


Всеки понякога в живота си е бил болен и всеки иска да бъде здрав. При определени диагнози е необходим точно определен специалист или пък най-подходящият метод в конкретни лечебни заведения. Ако пациентът е от малък град, започва голямото лутане. Здравната система в България не е особено дружелюбна и в повечето случаи хората трябва сами да се ориентират и организират лечението си. Интернет е любимо място за такива проучвания. Само че не всяка информация е обективна, понякога пациентите се съветват взаимно. Това, което е добро за един, обаче може да е лошо за друг, единодушни са специалистите. Credoweb.bg предлага решение точно на този проблем. Лекари присъстват в социалната мрежа за здраве със собствени профили, коментират, публикуват новости и отговарят на въпроси във форума. Пациентите могат да открият не само данните за контакт, но и да получат подробна информация за възможностите за лечение.

Скоро първата у нас социална мрежа за здраве навършва една година от своето създаване. За това време бе натрупан солиден опит, информация от обратната връзка с потребителите – лекари и пациенти. За годишнината си CredoWeb.bg готви изненада. До седмици мрежата ще получи нова визия и обогатени функционалности, които ще улеснят комуникацията в нея и намирането на необходимата информация.


Профил на лекар

Как е сега?

Лекарят създава безплатен профил, в който представя себе си и своята професионална дейност. Може да прикачи снимка и биография, да публикува научни статии или образователни материали към широката публика. Може да коментира в затворения лекарски форум, включително и да създава теми, а също и да съветва в пациентския форум. Така успява да наложи името си и да популяризира постиженията си. Улеснява пациентите, които се нуждаят от неговата помощ.

Кое е новото?

Лекарят ще може да качва не само една, а повече снимки (галерии). Публикува не само статии, но и статуси, както е във всички социални мрежи. В профила му вече ще има бутон „Следвай”. С него другите потребители се абонират за всички новости, които лекарят публикува. Колкото по-активен е докторът в социалната мрежа, толкова по-висок ще е неговият рейтинг в системата.


Профил на лечебно заведение

Как е сега?

Профилът на лечебното заведение съдържа обща информация и описание на клиниките, отделенията и кабинетите. Виждат се и всички лекари, които работят там и имат профил в CredoWeb.bg. Може да публикува различни съобщения или снимки. Може да декларира свързаност с други лечебни заведения, като по този начин се подкрепят взаимно.

Кое е новото?

Новата визия на CredoWeb.bg дава възможност за по-ясно изобразяване на структурата на лечебното заведение, за по-добро управление на съдържанието, което се публикува от името на отделни клиники, отделения или от името на болницата.


Какво ново за пациентите

Как е сега?

Хората, които влизат в CredoWeb.bg,обикновено се борят с някакъв здравен проблем. Сега те могат да посочат специалности, от които се интересуват, да търсят лекар по име, специалност или населено място. Също и да открият лечебно заведение, да разгледат информацията от и за него. Могат да зададат конкретен здравен въпрос във форума или до конкретен лекар чрез бутон в профила му. Може да запишат онлайн час за преглед (само при лекарите, които са активирали тази опция).

Кое е новото?

Търсачките в обновената визия на CredoWeb.bg ще бъдат три – за лекари, за лечебни заведения и по ключова дума – например диабет, световъртеж, високо кръвно и т.н. Това ще улесни намирането на подходящата информация. Ако пациентът се интересува от конкретен лекар, болница или организация, които имат свой профил в мрежата, може да се абонира за създаваното от тях съдържание, като натисне бутона „Следвай”.

Коментари