Публикация

Започва VI Академия по практична дерматология и естетична медицина

Тази година форумът ще акцентира върху курсовете в сферата на дерматологичната практика – дерматоскопия, дерматохистопатология, дерматоалергология, микологична диагностика, хирургия на нокти, дерматохирургия, криотерапия и фототерапия


Шестата Академия по практична дерматология и естетична медицина ще се проведе от 4 до 7 юни 2014 г. в столичния хотел Балкан (Шератон). Форумът се организира от Катедрата по дерматология към Военномедицинска академия под ръководството на проф. д-р Мирослава Кадурина – началник на катедрата и президент на академията.

По време на форума близо 40 световно известни учени от водещи европейски клиники в Мюнхен, Цюрих, Грац, Рим, Геноа и др., ще обменят опит с българските дерматолози, споделяйки най-съвременните постижения на дерматологичната наука и естетичната медицина. Конференцията е включена в програмата на водещите научни форуми на Европейската академия по дерматология, като в тазгодишното й издание ще вземат участие представители на над 15 страни.

Шестата Академия по практична дерматология и естетична медицина ще бъде открита от настоящия председател на Европейската академия по дерматология проф. Яна Херцогова в присъствието на трима предишни председатели – проф. Андреас Кацамбас от Гърция, проф. Йоханес Ринг от Германия и проф. Торело Лоти от Италия, както и на проф. Моше Лапиду – секретар на Европейската лазерна асоциация.

Лекции, семинари, богата палитра от практически курсове, демонстрации и интерактивни сесии ще представят най-новото в областта на диагностиката и лечението на дерматологичните заболявания, естетиката и пластичната хирургия. Тази година особен акцент e поставен върху курсовете в сферата на дерматологичната практика – дерматоскопия, дерматохистопатология, дерматоалергология, микологична диагностика, хирургия на нокти, дерматохирургия, криотерапия и фототерапия.

Водещите специалисти ще акцентират върху следните актуални теми на дерматологичната наука: акне и розацея – проф. Герд Плевих от Германия; тумори на кожата – проф. Емилия Ходак от Израел и проф. Катрин Керл от Австрия; възпалителни заболявания на кожата – проф. Хелмут Керл от Германия; екземи – проф. Фредерик Камбазард от Франция; витилиго – проф. Торело Лоти от Италия; диагностика и лечение на злокачествени кожни заболявания – проф. Йозеф Алкалай от Израел и д-р Аймилиос Лалас от Гърция.

Целта на Академията е чрез придобитите знания и умения да се изградят и наложат единни професионални стандарти, които да бъдат гарант за качествени медицински услуги у нас и в защита правата на пациента. Богатата научна програма на форума ще протече в две насоки – с теоретични лекции предиобед в зала Роял на хотел Балкан, и с над 20 практически курсове следобед - в Клиниката по дерматология във ВМА.

Практическите курсове ще дадат възможност на българските дерматолози да се запознаят с най-новото в областта на лазерните системи, ботулиновия токсин, филърите, хиалуроновата киселина, фототерапията, криотерапията, дерматохирургията, дерматоскопията и др. Близо 400-те участници в програмата на високия научен форум ще получат сертификати по европейските стандарти за добрата лекарска практика, които ще им дадат възможност да прилагат в работата си най-съвременните постижения в областта на дерматологичната наука и естетичната медицина.

Научните сесии на академията стартират на 5 юни 2014 г. от 09.00 ч. в Зала Роял на х-л Балкан, София (бившият х-л Шератон).

Коментари