Публикация

Още 5 малки пациенти ще се лекуват със средства от фонда за лечение деца

Общественият съвет при Център "Фонд за лечение на деца" отпусна средства за лечение на още пет български деца от чуждестранни специалисти...


Общественият съвет при Център "Фонд за лечение на деца" отпусна средства за лечение на още пет български деца от чуждестранни специалисти, научи health.bg.

На заседание на съвета на 24 юли е била одобрена молбата на родителите на 15-годишната Х.А. за лечение във Франция в клиниката на д-р Дарина Кръстинова в болница „Фош”. За малката пациентка фондът отпуска 38 хил. евро, а операцията на лицева деформация ще се осъществи в средата на септември.

Лечението на едногодишната Д.М. от рядка вродена малформация в областта на малкия таз ще се осъществи в института „Пирогов” от двама италиански професори, водещи специалисти в Европа в този тип операции.
За тази цел фондът отпуска необходимите средства, като точната сума ще бъде определена след приключване на лечението.

Фондът отпуска средства и за операциите на 13-годишната С.У. и на 10-годишната М.Б., чиито гръбначни прешлени са засегнати тежко от ехинококоза (кучешка тения).

11-годишната С.И. е с диагноза остра лимфобластна левкемия – висок риск. За нея се отпускат средства за намиране на нефамилен донор от Европейската донорска банка, поради липса на роднини с подходящи имунологични показатели. След намирането на донора ще бъдат финансирани и всички други необходими медицински процедури.

От началото на 2008 г. фондът за лечение на деца е отпуснал над 1 млн. лв. на нуждаещите се малки пациенти, научи health.bg,


Коментари