Публикация

Експертен съвет ще консултира министър Желев по здравната реформа

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев създаде експертен съвет, който ще го консултира в областта на здравната политика и мениджмънт, научи health.bg...


Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев създаде експертен съвет, който ще го консултира в областта на здравната политика и мениджмънт, научи health.bg от Министерството на здравеопазването.

Целта на новосформирания експертен орган е да бъде ускорена здравната реформа. Негов председател деканът на Факултета по обществено здраве в столичния Медицински университет проф. Цекомир Воденичаров.
Сред членовете му са заместник-ректорът на МУ проф. Сашка Попова, специалистът по икономика на здравеопазването проф. Стефан Гладилов, началникът на Военномедицинската академия ген. Стоян Тонев, началникът на медицинския институт на МВР проф. Гено Киров, ръководителят на МБАЛ „Св. Ана” д-р Димитър Димитров, директорът на плевенската УМБАЛ „Г Странски” д-р Васил Тодоров, както и председателят на асоциацията на областните болници д-р Симеон Василев.

„Експертният съвет ще дискутира и ще изготвя становища по всички актуални въпроси на здравната реформа.” – съобщи директорът на дирекция „Връзки с обществеността” в МЗ Таня Сотирова.
Консултативният орган стана факт с издадената днес заповед на министър Желев.


Коментари