Публикация

Общопрактикуващите лекари търсят подкрепа от областните управители

Продължават сигналните протести на общопрактикуващите лекари и подготовката за ефективно спиране на работа...


Продължават сигналните протести на общопрактикуващите лекари и подготовката за ефективно спиране на работа, съобщиха от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.
Представителите на регионалните сдружения от всички области на страната днес внасят официални писма и пакет от документи до областните управители, съдържащи проект за бюджета на извънболничната медицинска помощ за 2009 г., проект за промени в правилата за работа и нормативната уредба и др.

Семейните лекари настояват за подкрепа от страна на областните управители. Ако не я получат, протестите им ще продължат и ще преминат в ефективно преустановяване на работа през септември.

„По почина на австрийските колеги, ще затворим врати днес, за да ни има и утре, когато пациентите ни се нуждаят от нас!”, се посочва в официалното обръщение към областните управители.

Припомняме, общопрактикуващите лекари настояват за увеличаване на бюджета за доболничната помощ от следващата година, когато изцяло ще отпадане потребителската такса. Според тях, тазгодишната финансова рамка от 125 млн. лева трябва да бъде актуализирана на 320 млн. лева.

Коментари