Публикация

Тазгодишният поход на кърменето – във Варна


От 1 до 7 август за пети път у нас ще бъде отбелязана Световната седмица на кърменето. Тази година центърът на инициативата ще е Варна и ще премине под мотото “Подкрепа за кърмещата майка”. На 2 август от 17:30 часа от площад “Независимост” до централния вход на Морската градина ще се проведе шествие на кърменето.

В рамките на седмицата ще бъдат разпространени образователни материали и ще се излъчат клипове и филми за кърменето. Предвидени са семинари, срещи, дни на отворените врати. Организирани са посещения в родилните отделения на “Майчин дом”, АГ болницата и Окръжната болница в морката столица съответно на 4, 5 и 6 август. В рамките на инициативата акушерки и лекари ще изнасят лекции и ще дават практически съвети.

Световната седмица на кърменето е акция, позната в повече от 120 страни по света. Началото й е поставено през 1992 г. Създадена е от Световен алианс за възраждане на практиките за кърмене.

Традиционни партньори са Световната здравна организация, УНИЦЕФ, Международната мрежа за детско хранене /IBFAN/, Ла Лече Лига, Американската академия по медицина на кърменето, Международната асоциация на консултантите по кърмене и други.

Коментари