Публикация

Летен бум на раждаемостта в Пловдив

Двойно повече бебета са родени през юли и в началото на август в пловдивските АГ клиники в сравнение със същия период на миналата година. Само за 24 часа в УМБАЛ „Свети Георги” са се родили 18 деца...


Двойно повече бебета са родени през юли и в началото на август в пловдивските АГ клиники. Само за 24 часа в УМБАЛ „Свети Георги” са се родили 18 деца, а на 1 август в болница „Селена” - 11.

„Това е истински рекорд.” - коментира д-р Никола Милчев от АГ отделението на университетската болница.
Той допълни, че през юли новородените в здравното заведение са 206. Още 350 бебета са родени в останалите специализирани клиники в Пловдив. Между тях има 7 двойки близнаци.

„Само за първите 4 дни на август са се родили още 103 деца, като най-много – 41, са в университетската болница.” - поясни д-р Милчев.
В почти всички болници повечето от новородените са от мъжки пол.

„Увеличението е не само за юли, сравнено с предходните месеци, но и с миналите години.” - коментира от своя страна д-р Хагоп Карагьозян, завеждащ АГ отделението в МБАЛ „Свети Панталеймон”.

Пловдивските лекари обясняват високата раждаемост с това, че през студения октомври двойките повече се застояват вкъщи и по-често правят секс.


Коментари