Публикация

Д-р В. Тодоров: Приходите на болниците от частни фондове са незначителни

Частни здравноосигурителни дружества от години проявяват интерес към плевенската университетска болница „Д-р Георги Странски”. Това съобщи изпълнителният директор...


Частни здравноосигурителни дружества от години проявяват интерес към плевенската университетска болница „Д-р Георги Странски”.
Това съобщи изпълнителният директор на здравното заведение доц. Васил Тодоров.

Той поясни, че болницата работи с всички здравноосигурителни дружества, които са пожелали да сключат договор с лечебното заведение.

„Истината обаче е, че ръководството на болницата няма никакъв бизнес интерес от тях, защото сумите, които постъпват, са в рамките на няколкостотин лева на година.” – заяви д-р Тодоров.

По думите му, средствата от увеличението на здравната вноска не трябва да се вливат в частните фондове.

Health.bg припомня, според решенията на управляващата коалиция, от 2009 година здравната вноска ще се повиши от 6 на 8 на сто.

„Тези пари имат две места - в Националната здравноосигурителна каса или в Министерството на здравеопазването – то също има бюджет. Ведомството финансира дейностите по-добре от касата. Дейностите, които се финансират по методиката на здравното министерство, са добре остойностени, затова е добре тези 2 процента да се насочат именно към министерството.” – категоричен е изпълнителният директор на плевенската болница.


Коментари