Публикация

Нов ин витро метод дава по-добри шансове за забременяване

Нов комплексен метод за изкуствено оплождане дава рекордни резултати в пловдивската АГ клиника „Селена”.
Само през последните два месеца са забременели 33 жени от 51, подложени на изкуствено оплождане...


Нов комплексен метод за изкуствено оплождане дава рекордни резултати в пловдивската АГ клиника „Селена”.
Това съобщи д-р Ангел Ставрев, ръководител на медицинския екип, прилагащ новия ин витро метод.

„Само за последните два месеца са забременели 33 жени от 51, подложени на изкуствено оплождане. Това прави 60 процента успеваемост, което е наистина рекорд” - коментира д-р Ставрев.

„Прилагаме отскоро новия метод, който се нарича „ин витро матурация”, като работим с качествено ново поколение апаратура. Това е и в основата на постигнатите резултути.” - поясни гинекологът.
Той поясни, че новата технология е два пъти по-икономична и много по-успешна.

„Основното различие от традиционния метод на изкуствено зачеване е в това, че жените не се стимулират с хормони в продължение на месеци преди яйцеклетката да бъде оплодена.” – подчерта д-р Ставрев.
По думите му, това спестява средствата за хормоналното стимулиране –
само медикаментите струват около 3 000 лева.

„Печели се много време, тай като не са необходими месеци, докато хормоналните препарати въздействат на организма. При новия метод всичко свършва за дни.” - категоричен е лекарят.

По думите му, докато при хормоналната стимулация се отделят зрели яйцеклетки, тук се изваждат 15-25 малки фоликули, от които се отделят незрели яйцеклетки. Поставени в инкубатор, за няколко дни те узряват и се инжектират със сперматозоиди.

Според д-р Ставрев, по новата методика увеличава шанса за забременяване.

Health.bg припомня, че преди месец в Пловдив бе поставено началото на проекта „Бебе - in vitrо“, за включване в който кандидатстват над 1 000 двойки от цялата страна.


Коментари