Публикация

БАПЗГ стана редовен член на Международния съвет на сестрите

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи INSERT INTO health_articles.health_articles (БАПЗГ) вече е редовен член на Международния съвет на сестрите - най-голямата световна сестринска организация. Това съобщиха от пресцентъра на БАПЗГ.


Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) вече е редовен член на Международния съвет на сестрите - най-голямата световна сестринска организация. Това съобщиха от пресцентъра на БАПЗГ.

„Това е голямо признание за активната дейност на БАПЗГ по отношение на запазване, развиване и отстояване на принципите на българското сестринство в духа на философията и световните ценности на здравните грижи. Членството в ICN ни задължава да работим още по-активно за развиване на сестринската професия в България, така че всички професионалисти по здравни грижи да получат удовлетворение от своя труд, реализирайки се в България.” - заяви Милка Василева, заместник-председател на асоциацията.

В писмо д-р Антония Първанова, заместник-председател на парламентарната Комисия по здравеопазване, първа поднесе своите поздравления към професионалистите по здравни грижи.

„Поздравявам ви най-сърдечно по случай приемането на БАПЗГ за редовен член на ICN. Заедно работихме активно за това признание, извървяхме дълъг път и надявам се, ще продължим да бъдем заедно в процеса по подобряване на законовата база, регламентираща здравните грижи и осигуряване на по-добри условия за реализиране на сестринската професия в България”, отбелязва в писмото си д-р Първанова.


Коментари