Публикация

К.Славов: Новата информационна система на здравната каса ще подобри контрола

В интервю за в.”Живот и здраве” Калин Славов, член на УС на НЗОК и заместник-министър на вътрешните работи, заяви, че новата информационна система на касата дава възможност за идентификация на лекаря и пациента на едно и също място в реално време.


В интервю за в. "Живот и здраве" Калин Славов, член на УС на НЗОК и заместник-министър на вътрешните работи, заяви, че новата информационна система на касата дава възможност за идентификация на лекаря и пациента на едно и също място в реално време.
Тя ще намали възможностите за виртуално лекуване – лекарят или пациентът да се намират по едно и също време на няколко места едновременно.

„Тя наистина е изцяло нова система, написана буквално от нулата. Това обаче не означава, че здравната каса не ползва съществуващата база данни.
Системата е отворена и дава възможност да се следят актуалните потребности на управлението, да се генерират на практика безброй справки.
Тя ще се превърне в ядро, върху което ще бъдат развити услуги към пациентите, джипитата, болниците, медико-диагностичните центрове, лабораториите”, обясни Калин Славов.

Цялото интервю във в. „Живот и здраве”, бр. 27, 2008 г.

Коментари