Публикация

П.Москов: Европейският път на България е спрян и това личи особено в здравеопазването

„Европейският път на България е спрян и това личи особено в сферата на здравеопазването”. Това заяви д-р Петър Москов, заместник-председател на Демократи за силна България, след срещата между партиите-членки на ЕНП и съсловните организации в здравеопазването...


Европейският път на България е спрян и това личи особено в сферата на здравеопазването”. Това заяви д-р Петър Москов, заместник-председател на Демократи за силна България, след срещата между партиите-членки на ЕНП – ДСБ, ГЕРБ и СДС, и съсловните организации в здравеопазването – Българския лекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

„Най-потресаващ е фактът, че от състоянието на здравния сектор са недоволни както работещите в него, така и пациентите” – отбеляза Москов.

По думите му, в най-скоро време проблемите на работещите в здравеопазването ще станат и проблеми на целия български народ. Трите партии и трите съсловни организации са се споразумели да работят заедно за създаването на европейски стандарти при обслужването на пациентите.

От своя страна председателят на Българския лекарски съюз д-р Андрей Кехайов коментира, че правителството е излъгало съсловните организации. По думите му, с неподписването на Националния рамков договор се търси начин за непрозрачно разпределяне и изразходване на средства.
„В същото време българските лекари и медицински сестри отиват да работят в чужбина, а фармацевтите закриват аптеките си” – допълни д-р Кехайов.

Трите съсловни организации ще обсъдят на форум как да продължат общите си протестни действия.
Д-р Кехайов обясни, че срещите между съсловните организации и партиите от ЕНП ще продължат на експертно ниво.

Коментари