Публикация

Общопрактикуващите лекари в Пловдив остават в стачна готовност

Общопрактикуващите лекари в Пловдив остават в стачна готовност за ефективни протести. До края на седмицата те ще решат под каква форма ще изразят недоволстовто си от провежданата здравна реформа...


„Общопрактикуващите лекари в Пловдив остават в стачна готовност за ефективни протести, като до края на седмицата ще се реши под каква форма ще изразят недоволстовто си от провежданата здравна реформа”.
Това съобщи д-р Александър Калайджиев, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в областния град.

„Предстои среща с Районната лекарска колегия, необходимо е да координираме действията си и с другите организации в страната, за да може да бъдем единни в действията си.” - поясни д-р Калайджиев.

Първоначално идеята на пловдивските лекари бе през първия ден на месеца да спрат приема на болни за 60 минути, а всеки следващ ден протестът им да се увеличава с час.

„Каквото и да се случи, няма да бъдат връщани спешните случаи.” - категоричен е председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

Медиците настояват за адекватни компенсации при отпадането на потребителската такса от следващата година, да бъде увеличена средната цена за преглед, както и да се преразгледат лимитите за талони и направления, определяни от Националната здравноосигурителна каса.

„Всичките ни искания са поставени пред здравния министър и останалите институции. Надяваме се на диалог, за да не се стигне до ефективни протести.” - допълни д-р Калайджиев.


Коментари