Публикация

Община Пловдив: Още през февруари отпуснахме средства за МБАЛ

"МБАЛ-Пловдив не е направила нищо конкретно, за да си получи парите от общината.”
Това заяви ресорният зам.-кмет Георги Григоров...


МБАЛ-Пловдив не е направила нищо конкретно, за да си получи парите от общината.”

Това заяви ресорният зам.-кмет Георги Григоров по повод изявленията на директора на болницата доц. Георги Йорданов, че от 2000 г. в нея не е постъпил нито лев от кметската администрация, въпреки че местният парламент е решил отпускане на 50 хил.лева за отделението за недоносени деца и още 200 хил. лева за спешни ремонти.

Сумата от 50 хиляди лева, за която община Пловдив има подписан договор с бившата Окръжна болница, е отпусната за закупуване на медицински апарат, който се е оказал много по-скъп.

„До момента никой от МБАЛ „Пловдив” не е направил абсолютно нищо, за да си получи парите. Общината ги е отпуснала още през февруари.” - коментира Георги Григоров.
Той допълни, че в края на миналата година 200 хиляди лева са отпуснати от Общинския съвет за капитален ремонт на болницата, но подготвената от заведението процедура е била в нарушение на Закона за обществените поръчки.

Заместник-кметът обвини директора на болничното заведение в непознаване на Търговския закон и в смесване на понятията „капитални ремонти” и „капитал на дружеството”.

„Не ми е ясно защо доцент Йорданов иска да увеличава капитала на дружеството за сметка на отпуснатите два милиона лева от здравното министерство за капитални ремонти.” - коментира Георги Григоров.


Коментари