Публикация

Специалисти обсъждат постиженията на физикалната медицина

Лечението на едни от най-разпространените заболявания – травми на опорно-двигателния апарат, остеопороза, заболявания на нервната система, нарушена обмяна на веществата, стрес...


Лечението на едни от най-разпространените заболявания на съвремието ще обсъдят специалисти на откриващата се утре в Банкя дискусия по проблемите на физикалната медицина. Неин домакин е Специализираната болница за рехабилитация „Здраве” ЕАД.

Изявени лекари и терапевти ще дискутират постиженията на съвременната медицина при лечението на травми на опорно-двигателния апарат, остеопороза, заболявания на нервната система, нарушена обмяна на веществата, стрес и хиподинамия.

Сред участниците са доц. Марин Маринкев, председател на Управителния съвет на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация, проф. Генчо Начев – директор на болница „Св. Екатерина”, проф. Пенко Шотеков – директор на Клиниката по неврология на Александровската болница, д-р Антонин Гечев – директор на Специализиранана болница за рехабилитеция в Павел баня, лекари, кинезитерапевти и рехабилитатори.

Научната дискусия се открива в 10:00 часа с доклад на доц. Марин Маринкев.
Форумът се организира по повод 35-годишния юбилей на здравния комплекс. Той се провежда със съдействието на Националното сдружение на лечебните заведения за физикална медицина и рехабилитация „Движение”.

Специализираната болница за рехабилитация „Здраве” посреща над 8 000 пациенти и гости годишно от България, Израел, Италия и Русия. Разходите по възстановителните процедури на пациентите се поемат от Националната здравноосигурителна каса и от Националния осигурителен институт, но здравният комплекс предлага и свободен прием.


Коментари