Публикация

БЛС ще настоява прегледите при специалист да станат 11 евро

Българският лекарски съюз ще настоява при преговорите за Националния рамков договор за 2009 г. цената на прегледа при специалист да бъде увеличена от 12 лева на 11 евро. Това съобщи председателят на съсловната организация д-р Андрей Кехайов...


Българският лекарски съюз ще настоява при преговорите за Националния рамков договор за 2009 г. цената на прегледа при специалист да бъде увеличена от 12 лева на 11 евро. Това съобщи председателят на съсловната организация д-р Андрей Кехайов по време на Шестия конгрес на Черноморското офталмологично дружество край Варна.

Съсловната организация настоява догодина за здравеопазване да бъдат отделени 6% от брутния вътрешен продукт, както и за преизчисляване на клиничните пътеки, чиито цени не са променяни вече 3 години.

Д-р Кехайов коментира, че в момента държавата има достатъчно ресурс и „всичко е въпрос на воля“.

„Тезата, че ръководството на Българския лекарски съюз е нелигитимно, цели да отклони вниманието от основния въпрос – защо държавата не дава повече пари за здравето на българина” – каза д-р Кехайов.

По-думите му, по устав ръководителите на организацията са легитимни до избор на нови на отчетно-изборен събор, който предстои.



Коментари