Публикация

Кметът на Пловдив: Няма да деля МБАЛ "Пловдив" с частници

„Ще защитавам интересите на пловдивчани и на хората от региона и няма да деля МБАЛ „Пловдив” с частници”. Това заяви пловдивският кмет Славчо Атанасов по повод искането на ръководството на бившата окръжна болница за създаване на съвместно дружество с частна фирма.


Ще защитавам интересите на пловдивчани и на хората от региона и няма да деля МБАЛ „Пловдив” с частници”. Това заяви провдивският кмет Славчо Атанасов по повод искането на ръководството на бившата окръжна болница за създаване на съвместно дружество с частна фирма.

Кметът съобщи, че разполага с информация, според която представителят на здравното министерство в борда на директорите на болницата няма да подкрепи предложението за публично-частното партньорство. „Този факт потвърждава моето твърдение, че в цялата история има нещо нередно” - подчерта Атанасов.

„Абсурдно е да искаш да станеш инвеститор в една от най-големите болници в страната, а офисът ти да е 8-10 кв. метра. Нека директорът доц. Георги Йорданов не ни прави на луди и наивни” - допълни Славчо Атанасов.

„Фирмата беше насочена към болницата от Mинистерството на здравеопазването, ръководството не я е избирало” - коментира от своя страна доц. Йорданов. Той съобщи, че стопанският отдел на община Пловдив и чиновниците са се съгласили, че капиталът на болницата трябва да бъде увеличен, което ще се реши на общото събрание на акционерите на 18 септември.

Задочният конфликт между общинската администрация и ръководството на втората по големина болница в Пловдивска област започна преди седмица, когато от кметския екип обявиха, че се подготвя скрита приватизация на здравното заведение.

Коментари