Публикация

Акушерките от варненската МБАЛ „Св.Анна” ще получат увеличение на заплатите

Увеличение на заплатите на акушерките във варненската МБАЛ „Св.Анна” е договорено на среща между председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов и директора на лечебното заведение д-р Жан Доревски...


Увеличение на заплатите на акушерките във варненската МБАЛ „Св.Анна” е договорено на среща между председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов и директора на лечебното заведение д-р Жан Доревски, съобщиха от община Варна.
Борислав Гуцанов обаче отказа коментар по размера на повишението.

От своя страна д-р Жан Доревски също отказа да коментира проблема пред медиите преди 13 септември, когато изтича едномесечното предупреждение на акушерките за напускане.

„Ние нищо не знаем, никой нищо не ни казва.“ – заяви пред health.bg една от сестрите в оставка Росица Грубак. Тя обаче е категорична, че заедно с останалите акушерки все още е в готовност да напусне работа, ако не бъде изпълнено искането за увеличение на заплатите.

„Ако искат да ни задържат, знаят как.“ - допълни Росица Грубак.

Health.bg припомня, 25 от общо 30 акушерки в родилното отделение на болницата подадоха оставки в средата на миналия месец. Те настояват за увеличение на основното възнаграждение от 335 на 440 лв.


Коментари