Публикация

Европейският опит в здравия мениджмънт ще бъде обсъден на конференция в МУ

Европейските практики за финансиране на здравеопазването и привличането на инвестиции в здравните дейности ще бъдат дискутирани на научна сесия по икономика на здравеопазването...


Европейските практики за финансиране на здравеопазването и привличането на инвестиции в здравните дейности ще бъдат дискутирани на научна сесия по икономика на здравеопазването, която ще се проведе на 9 октомври в столицата.

Неин домакин е Факултетът по обществено здраве към Медицинския университет, съобщиха пред health.bg от висшето училище.

Научният форум се организира по повод на навършването на 5 години от създаването на първата у нас и засега единствена катедра по икономика на здравеопазването.

Гост на сесията ще бъде проф. д-р Джон Ниреопулос, ръководител на школа по обществено здраве в Атина, който ще изнесе доклад пред участниците.
Лектор на форума ще бъде и проф. д-р Стефан Гладилов, ръководител на катедрата по икономика на здравеопазването към Факултета по обществено здраве.

Сред обсъжданите теми ще бъдат финансирането на медицинските дейност, ефективността при изразходването на средства в здравеопазването, съотношението между инвестициите и качеството на медицинските услуги. 

Коментари