12.09
CredoWeb
CredoWeb
Компания

Австрийски специалисти обучават наши лекари на нов метод за лечение на болката

Специалисти от Австрийското дружество по неврална терапия представят нов метод на лечение на болковия синдром чрез локално приложение на анестетици...

Специалисти от Австрийското дружество по неврална терапия представят нов метод на лечение на болковия синдром чрез локално приложение на анестетици в Университетската болница за активно лечение по неврология и психиатрия „Св. Наум”, съобщиха за health.bg от лечебното заведение.

В обучителния курс, който се провежда на 12 и 13 септември, участват български невролози, психиатри, ортопеди, интернисти, специалисти по рехабилитациоина медицина.

„Става дума за метод от спектъра на алтернативната медицина, базиран на възстановяването на енергийния баланс в организма.” – поясни д-р Петя Килер, която е лектор на курса заедно с колегите си Волфганг Ортнер и Курт Голд.

Чрез инжектиране на лидокаин или прокаин в засегнатите участъци, както и в огнища на хронични възпаления, се постига траен обезболяващ ефект.

Освен при болков синдром, методът се прилага успешно при хора с депресии, синдром на хроничната умора, главоболие, климактерични прояви.

Подобен обучителен курс се провежда за първи път у нас. 

Реклама

Мнения