Публикация

Консумацията на броколи пази белите дробове от токсини

Консумацията на броколи повишава устойчивостта на белите дробове срещу болести, особено такива, които са предизвикани от отрови.


Консумацията на броколи повишава устойчивостта на белите дробове срещу болести, особено такива, които са предизвикани от отрови.
Медицината е открила отдавна свойствата на този зеленчук да снижава риска от инфаркт и инсулт.

Сега специалисти от американското медицинско училище „Джон Хопкинс” установиха, че в тази разновидност на цветното зеле се съдържа активният елемент сулфорапан, който активира гена NRF1.

С него се свързва защитата на клетките от негативното въздействие на околната среда и, на първо място, от наситениия с токсични вещества въздух.
Затова експертите препоръчват броколи на пушачите и на работещите и живеещите в замърсени райони.


Коментари