Публикация

Министър Желев: Спешните екипи по пътищата се оказаха ефективни

Екипите на спешната помощ, които бяха разпределени на места с висока концентрация на пътни произшествия, респектираха шофьорите, заяви д-р Евгений Желев...


Екипите на спешната помощ, които бяха разпределени на места с висока концентрация на пътни произшествия, респектираха шофьорите.

Това заяви министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев на пресконференция днес по повод края на съвместната кампанията на Министерството на здравеопазването и МВР за ограничаване на тежките последици от нарасналия брой произшествия по пътищата с интензивно движение.

Здравният министър коментира, че с разполагането на мобилните екипи има възпитателен ефект върху шофьорите, които са започнали да карат доста по-внимателно.
Д-р Желев допълни, че очаква подобна кампания да бъде проведена и през следващата година.

За периода 1 август – 15 септември екипите са оказали неотложна помощ на 152 пострадали, като 88 от тях са били хоспитализирани. На 56 души е оказана медицинска помощ на мястото на произшествието, а при инцидентите са починали 8.

„Недисциплинираното поведение на шофьорите струва много пари на данъкоплатците. Струва парите за специалистите, разходите за лечение, за осигуряването на полицаи.” – коментира от своя страна вътрешният министър Михаил Миков, който определи общата кампания с МЗ като полезна.

Той допълни, че подкрепя идеята на директора на ВМА ген. Стоян Тонев нарушителите на правилата за движение по пътищата да полагат общественополезен труд в реанимациите.

Коментари