Публикация

Д-р Г. Благоев: До месец можем да покрием дълговете на белодробната болница

След като на 17 септември общинският съвет прие предложението на кмета Славчо Атанасов да се отпуснат 1.3 млн. лева на лечебното заведение, то ще може да изплати задълженията към основния си доставчик...


Дълговете на белодробната болница в Пловдив могат да бъдат покрити до месец и тя да започне да функционира нормално.
Това съобщиха от Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания за активно лечение „Д. П. Кудоглу”.

След като на 17 септември общинският съвет прие предложението на кмета Славчо Атанасов да се отпуснат 1.3 млн. лева на лечебното заведение, то ще може да изплати задълженията към основния си доставчик на лекарства – "Техноимпортекспорт".

Директорът на болницата д-р Георги Благоев определи решението на местния парламент като "спасителен акт и загриженост към всички пациенти,които са не само от Пловдив, но и от цяла Южна България"

Health.bg припомня, общата сума на дълговете на болницата е 2,5 милиона лева, като по-голямата част от тях са натрупани през последните години за доставки на лекарства и консумативи.

През 2003 г. държавата не е отпуснала никакви средства за покриване на задълженията, в резултат на което непокритите плащания към доставчика „Техноимпортекспорт” са надхвърлили 1 милион лева. Към момента размерът на задълженията е 1 милион и 349 хиляди лева.
„Техноимпортекспорт” спечели дело срещу белодробната болница, с която тя беше изправена пред реален риск от закриване.


Коментари