Публикация

Гост от Италия демонстрира уникална технология в зъболечението

Проф. Джанлука Гамбарини демонстрира инструмент за обработка на кореновите канали, изработен от никел-титанова сплав. Той позволява огъване на 180 градуса при върха...


Уникална технология в зъболечението представи проф. Джанлука Гамбарини на започналата днес в столичния хотел „Принцес” Софийска дентална среща.

Това съобщи пред health.bg д-р Иван Чакалов, член на организационния комитет на Софийската дентална среща.

Гостът от Италия демонстрира инструмент за обработка на кореновите канали,от ново поколение, изработен от никел-титанова сплав.
Той позволява огъване на 180 градуса при върха, като същевременно здравината на материала дава възможност да се реже дори камък.
Проф. Гамбарини е част от екипа, разработил инструмента.

Близо 400 са участниците в конференцията, като над 300 от тях са специалисти по дентална медицина. Във форума, който продължава до 21 септември, участват и студенти.

Програмата на 19 септември включва демонстрации на приложението на високо интензивните лазери в зъболечението, нови ортодонтски техники (за корекции при неправилно разположение на зъбите); пародонтална хирургия, естетични корекции чрез поставяне на фасети и други новости в сферата на денталната медицина.


Коментари