Публикация

Д-р Е. Желев: Болниците ще се преструктурират по целесъобразност

Не се предвижда закриване на болници, заяви министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев във Враца. Той подчерта, че болничната помощ трябва...


Не се предвижда закриване на болници, заяви министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев във Враца.
Той подчерта, че болничната помощ трябва да бъде преструктурирана по целесъобразност. В определени лечебни заведения ще отпаднат някои функции. Там, където няма достатъчно пациенти, добра база, достатъчно екипи и специалисти, както и оборудване за предоставяне на качествена медицинска помощ, е необходимо да се намаляват дейности и да се преструктурира болницата.

Като пример за целесъобразно преструктуриране д-р Евгений Желев посочи направените промени в МБАЛ „Христо Ботев” във Враца, които са подобрили качеството на медицинската помощ, както и организацията на работа.
Болницата е повишила използваемостта на легловата база, като е съкратила броя на леглата от 900 на 370 за седем-осем години.
Д-р Евг. Желев се включи в честването на 120-годишнината на болницата, съобщи Министерството на здравеопазването.
Той връчи Златния почетен знак на министерството на изпълнителния директор д-р Владислав Иванов и почетни грамоти на 40 сегашни и бивши служители в най-голямата болница в Северозападна България.

Коментари