Публикация

МУ-Варна има готовност да обучава фармацевти от 2009 г.

Ръководството на университета е подготвило проект за построяване на сграда за бъдещия фармацевтичен факултет. Към момента са привлечени 1,5 млн. лв. инвестиции...


Медицинският университет във Варна има готовност още през есента на 2009 г. да започне обучение на студенти по фармация.
Това заяви проф. Анелия Клисарова, ректор на висшето училище.

По думите й, Североизточна България се нуждае от магистри по фармация, а МУ-Варна има капацитет и специалисти да подготви висококвалифицирани кадри.

Ръководството на университета е подготвило проект за построяване на сграда за бъдещия факултет. Към момента са привлечени 1,5 млн. лв. инвестиции, част от които ще бъдат отделени за построяването на новия корпус.

Очаква се в края на октомври проектът за фармацевтичен факултет към МУ-Варна да бъде дискутиран в пленарната зала на Народното събрание.
Той вече се обсъжда в парламентарната Комисия по образование.

„Създаването на факултет по фармация бе подкрепено единодушно в изказванията на депутатите от здравната комисия. Лично председателят на комисията Лютви Местан и министърът на образованието Даниел Вълчев представиха проекта.” – пояси проф. Клисарова.


Коментари