Публикация

Германски лекар демонстрира нови техники за лечение на слухови увреждания

Д-р Карстен Долхоф от Специализираната УНГ клиника в Берлин показа пред българските си колеги най-новите оперативни техники при лечението на заболявания на ухото. Той оперира болни в УНГ-отделението на МБАЛ „Пловдив”.


Д-р Карстен Долхоф от Специализираната УНГ клиника в Берлин показа пред българските си колеги най-новите оперативни техники при лечението на заболявания на ухото. Той оперира болни в МБАЛ „Пловдив”.

Д-р Долхоф е демонстрирал микроскопски хирургичен метод при вкалцяване на определен участък на ухото /отосклероза/. При това заболяване има нарушение на слуха - поясни ръводителят на отделението в бившата окръжна болница д-р Дафинка Василева.

Германският специалист е показал и техника за възстановяване на тъпанчевата мембрана, или така наречената тимпанопластика. Той е демонстрирал и саниращи операции на средното ухо, които се получават при гноен процес.

„Новите техники дават възможност за по-бързо възстановяване на болния. Освен това хирургията е и по-нетравматична” - коментира д-р Василева.

Д-р Карстен Долхоф е оперирал досега 6 болни по новия метод, днес предстоят още три операции.

Коментари