Публикация

Водещи нефролози ще участват в конференция на столичните лични лекари

Водещи специалисти по нефрология ще участват в конференция по проблемите на пациентите с хронични бъбречни заболявания, която ще се състои на 4 октомври в МБАЛ “Токуда”...


Водещи специалисти по нефрология ще участват в конференция по проблемите на пациентите с хронични бъбречни заболявания, която ще се състои на 4 октомври в МБАЛ “Токуда”.

Това съобщиха за health.bg от Асоциацията на пациентите с бъбречни заболявания, с чоито партньорство се организира форумът. Инициатор на конференцията е столичното Сдружение на общопрактикуващите лекари.

Сред лекторите на форума са доц. Стефан Кривошиев, доц. Милко Шишенкови и доц. Боряна Делийска от УМБАЛ “Царица Йоанна”, доц. Боряна Киперова от УМБАЛ “Александровска” и други утвърдени специалисти по нефрология.

На конференцията ще бъдат обсъдени предстоящите протести на лекарското съсловие и продължаването на преговорите по националния рамков договор за 2009 г.

Като гости са поканени националният омбудсман Гиньо Ганев, представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Изпълнителната агенция по трансплантации. Очаква се да присъстват и представители на Българската бъбречна асоциация и Националното сдружение на диализните специалисти в България, експерти по дентална медицина от Медицинския университет в София и специалисти по психология.

Коментари