Публикация

Повече пари за здравеопазване в Пловдив за последното тримесечие на 2008 г.

До края на 2008 г. за болниците в региона средно месечно са предвидени 11 милиона 712 хиляди лева, за личните лекари - 1 милион 194 хиляди лева...


Средзствата за здравното обслужване на населението в Пловдивска област през последното тримесечие на годината са увеличени значително, съобщи директорът на Районната здравноосигурителна каса в Пловдив д-р Борис Джурджев.

Той поясни, че актуализацията на бюджета е съобразена не само с 10-процентното увеличение от 1 октомври, но и с традиционното увеличение на заболеваемостта през зимните месеци.

„До края на годината за болниците в региона средно месечно са предвидени 11 милиона 712 хиляди лева, за общопрактикуващите лекари ще бъдат отпуснати 1 милион 194 хиляди лева, а за лекарства – 1 милион и 250 хиляди лева,”- поясни д-р Джурджев.

Повече средства са предвидени също за денталната медицина, като и за медико-диагностична дейност.

Очаква се допълнителните талони за преглед при специалист да бъдат разпределени между лекарите в началото на ноември.

„До края на месеца ще стане ясно каква част от 500-те хиляди направления в повече ще дойдат в региона, но със сигурност на пациентите няма да се налага да плащат за консултации и изследвания в последните 2 месеца на годината.” – категоричен е директорът на районната каса.

Предстои да бъдат сключени договори с 3 новоизградени частни болници в Пловдив, една от които е кардиологична. С откриването им здравните заведения с легла за лежащо болни в Пловдив стават 33.


Коментари